Investering i luksus på hjul: Verdens dyreste biler i 2022

Hvordan fungerer verdens dyreste bilmarked? Producenter af luksusmærker producerer en begrænset serie af superbil- eller hyperbilmodeller (normalt op til 20-40 genstande), så velbeslåede personer kan købe og senere sælge dem til samlere om et par år. Prisen begynder at stige, når efterspørgslen er højere end udbuddet. 

Gennem årene stiger sådanne ultra-eksklusive modeller i værdi mange gange og kan sammenlignes med kunstværker produceret af berømte kunstnere. I dette indlæg vil vi gerne introducere dig til Top 10 af de dyreste biler i 2022. Velkommen til en betagende rejse!

De dyreste biler i verden

Hvert år udgiver forskellige organisationer lister over toprangerede biler baseret på deres egenskaber, design og sikkerhed. Disse faktorer er blandt andet med til at påvirke fremtidige bilkøberes beslutningsproces. Vi vil nævne de 10 dyreste biler i 2022 – og leder du efter dit drømmedyre bilmærke, finder du det helt sikkert!

Hvis du leder efter måder at bevare din opsparing på, så kontakt vores eksperter for at få hjælp til at åbne konti i kryptovenlige udenlandske banker. Vi kan også være nyttige, hvis du skal registrere din virksomhed i udenlandske jurisdiktioner eller købe udenlandsk fast ejendom. Skriv en e-mail til adressen i slutningen af ​​artiklen for at få råd. 

Verdens dyreste biler

Vores 2022-rangering af de dyreste luksusbiler inkluderer alle varianter, du kan forestille dig: fra legendariske klassiske biler til respekterede autocampere, med flere fantastiske nye modeller udgivet specifikt til samlere. Disse køretøjer har en grund til at hævde status som de dyreste biler, da de er udstyret med alle de nyeste funktioner i branchen og behandles som ægte kunstværker, der aldrig mister værdi.

Moderne hyperbiler på vores liste står side om side med klassiske modeller fra midten af ​​det tyvende århundrede, der er forblevet enkeltkopier. De besidder de luksuriøse og virkelig imponerende detaljer, der gør en dyr bil som en værdifuld genstand til et kunstværk.

Så lad os tage på vores glorværdige rejse og gøre 10 forbløffende stop for at se på verdens dyreste biler i 2022.

1. Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe — USD 142 mio

I maj 2022 blev en af ​​de to Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe-modeller (en version af den legendariske W196S racerbil med stift tag) solgt for et rekordstort beløb.

I samarbejde med auktionshuset Sotheby’s solgte Mercedes-Benz en af ​​sine eftertragtede Silver Arrow-racerbiler for 135 millioner euro (142 millioner dollars). Overskuddet blev tildelt den nye Mercedes-velgørenhed, som “vil give unge mennesker uddannelses- og forskningsstipendier inden for miljøvidenskab og dekarbonisering,” står der i pressemeddelelsen.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe

Værdien af ​​en af ​​de mest imponerende og dyre sportsvogne nogensinde lavet af det tyske mærke var næsten tre gange prisen på Ferrari 250 GTO, en klassisk model solgt i Monterey på en åben auktion i 2018, og mere end det dobbelte af de anslåede 80 millioner dollars. betalt for den samme GTO ved et privat salg i 2018.

RM Sotheby’s (som handler på vegne af Mercedes-Benz) samlede omkring 10 (eller endnu færre) omhyggeligt udvalgte samlere af hurtige dyre biler, som ikke kun var rige nok til at byde, men som også opfyldte de strenge kriterier, som den tyske bilproducent havde opstillet. Virksomheden ønskede at sikre, at enhver person, der bliver Silver Arrows-racerbilejer, ville behandle den med samme omhu og opmærksomhed som en Mercedes. Jamen, ligner det ikke det dyreste kunstværk, der fortjener særlig pleje?

2. Ferrari 250 GTO — USD 80 mio

Ferrari 250 GTO er en klassisk model, der blev produceret mellem 1962 og 1964, og dette er en todørs Berlinette. De originale Ferrari 250 GTO-købere skulle godkendes personligt af Enzo Ferrari, før de fik grønt lys til at købe bilen. Kun 36 enheder blev produceret, og kun nogle få af dem havde en anden serie krop. 

Ferrari 250 GTO

Hver bil havde Marilyn Monroes kurver, og de fleste af dem var lavet i Ferraris røde læbestiftfarve. I juni 2018 rygtedes det, at en version af 1964-bilen blev solgt på en privat auktion for 80 millioner dollars, hvilket gjorde den til den dyreste klassiske bil i verden, der blev solgt privat på det tidspunkt. To måneder senere blev chassis nr. 3413 solgt på en åben auktion for 48,4 millioner dollars.

3. Bugatti Type 57SC Atlantic — 40 mio. USD

Bugatti, en fransk bilproducent, har produceret biler til mange millioner dollars. Den dyreste vare, som man med rette kan kalde mærkets dronning, er dog Bugatti Type 57SC Atlantic. 

Bugatti Type 57SC Atlantic

I 1930’erne og 1940’erne blev der produceret mere end 700 enheder af Bugatti Type 57 – dog var kun fire af dem Type 57SC Atlantic specialversion. I dag tilhører en af ​​de tre overlevende modeller Ralph Lauren, modedesigneren. Det er en kulsort bil med bølgede linjer, og designeren beskriver den som “bevægelig kunst.” Det tidligere salg af Bugatti Type 57SC Atlantic fandt sted i Californien i 2010, hvor det endelige bud på 1936-modellen nåede 30 millioner dollars. For tre år siden blev den videresolgt for 40 millioner dollars.

4. Ferrari 335 S Spider Scagliettis — USD 36 mio

1957-58 Ferrari 335 S Spider Scagliettis var den dyre foretrukne bil for nogle af verdens største historiske racerkørere, og ikke så mærkeligt: ​​den nåede en hastighed på op til 300 kilometer i timen. Der blev dog kun produceret fire varer, så de er sjældne som firkløver. Det betyder dog ikke, at de aldrig vil blive udbudt til salg: I 2016 blev 1957-udgaven af ​​Ferrari 335 S Spider Scagliettis auktioneret i Paris for 32 millioner euro (eller 36 millioner dollars på det tidspunkt).

Ferrari 335 S Spider Scagliettis

5. Rolls-Royce Boat Tail — 28 mio. USD

Rolls-Royce Boat Tail, en moderne luksusbil, indtager en femteplads på listen over verdens dyreste biler i 2022. Rolls-Royce, en britisk premium bilproducent, vil manuelt bygge tre eksemplarer – hver kendetegnet ved farve og ekstraudstyr. Ifølge foreløbige skøn vil Rolls-Royce Boat Tail koste 28 millioner dollars. Boat Tail er den dyreste moderne luksusbil til at rejse langs kysten i det fri, inspireret af J-klasse yachter. Rejsen fra idé til færdiggørelse tog fire år.

Den 5,8 meter lange bil er bygget på den samme rumlige aluminiumsplatform som Phantom, Cullinan og de nye Ghost-modeller og har den samme 6,75-liters V-12-motor. Derudover er denne pragtfulde bil anderledes end enhver anden Rolls-Royce på planeten.

Rolls-Royce Boat Tai

“Rolls-Royce tror på fuldstændig ægthed, og Boat Tail er kulminationen på et fireårigt samarbejde med tre af vores mest specielle kunder,” sagde Torsten Müller-Ötvös, CEO for Rolls-Royce.

De “særlige kunder” omfattede Beyoncé og Jay Z, det velkendte par.

Rolls Royce Boat Tails tagoverdækning er ikke transformerbar, men du kan fjerne den helt. Ejeren kan åbne bagdækket ved blot at trykke på knappen. Bagenden af ​​køretøjet løftes automatisk, og en parasol åbnes.

Rolls-Royce Boat Tail er den første bil udstyret med en forlænget parasol og et cocktailbord. Desuden har den et separat champagnekøleskab, der er specielt designet til at opbevare flaskerne med ejerens yndlingsvin, Armand de Brignac. Som du kan se, ville denne luksuriøse bil være et perfekt valg for dem, der sætter pris på ægte luksus.

Torpedoen på denne rige bil er også dekoreret med et elite schweizisk Bovet-ur, som kan bæres på dit håndled eller monteres på instrumentbrættet. 

6. Aston Martin DBR1 — USD 22,6 mio

Aston Martin DBR1 er en anden unik klassisk kreation af Aston Martin. Denne dyre og eksklusive bil gik over i historien som en af ​​de tre 1950’er biler, der vandt World Sports Car Championship og 24 Hours of Le Mans samme år. En grøn frø med et gitter, der ligner kæben på en Koi karpe, er en klassisk bil med karakter. Den blev sidst på auktion hos Sotheby’s i Monterey i 2017 og blev endelig købt for 22,6 millioner dollars.

Aston Martin DBR1

7. Bugatti La Voiture Noire — 18,7 mio. USD

Syvendepladsen på ranglisten over verdens dyreste superbiler indtages af en anden Bugatti-model kaldet La Voiture Noire (“Sort bil” på fransk), en vidunderlig superbil lavet af kulfiber. Designet af La Voiture Noire er en moderne fortolkning af Type 57 SC Atlantic skabt i 1930’erne.

Ifølge den velkendte biludgave Top Gear blev denne dyre bil skabt specielt til en Bugatti-entusiast og samler “fascineret af Atlanterhavet”.

Bugatti La Voiture Noire

Bilens udseende skulle være et avanceret værk af et geni, og skønheden i Bugatti Chiron tilføjede inspiration under designet af hyperbilmodellen.

Som et resultat er den høje pris på Bugatti La Voiture Noire ($18,7 millioner) et resultat af to hovedfaktorer: et perfekt udformet kulfiberhus og en kraftfuld motor. Og det er prisen på en ny bil, der først stiger med alderen, når den sælges videre.

Ud over disse to faktorer fortjener omhyggelig opmærksomhed på detaljer virkelig særlig ros. Til dato er der kun skabt én Noire-model, og det forlyder, at den glade ejer er Cristiano Ronaldo, Manchester Uniteds bedste angriber. Men det er ikke andet end et rygte.

8. Pagani Zonda HP Barchetta — USD 17,6 mio

I 2018 blev prisen på en eksklusiv brugerdefineret hyperbil, Pagani Zonda HP Barchetta, endelig afsløret for øjeblikkeligt at gøre den til den dyreste nye bil i verden. Rolls-Royce Boat Tail stjal dog titlen senere med sin forbløffende pris på $28 millioner.

Som navnet antyder, er Zonda HP Barchetta en unik model med en specialpris på 17 millioner dollars.

Den nye kreation blev overrakt til en meget heldig (og meget rig) køber under en særlig begivenhed.

Pagani Zonda HP Barchetta

Denne dyre bil blev lavet efter ordre fra Oleg Egorov, ejeren af ​​TopCar Design. Den var malet i total sort med en kombination af matte og blanke carbon-overflader og en guldstribe, der gik langs den centrale linje. Den blev også suppleret med gyldne bremsekalipre og affjedringskomponenter for at matche eksteriørets tema.

Pagani Zonda HP Barchetta Ultra Rare Speedster er udstyret med en 7,3 liters V12-motor designet af AMG. Samme motor bruges i de nyeste versioner af Zonda, og den fungerer i kombination med en 6-trins manuel gearkasse.

9. Rolls-Royce Sweptail — USD 13 mio

Rolls-Royce Sweptail, som findes i et enkelt eksemplar, blev præsenteret på 2017 Concorso d’Eleganza Villa d’Este, et luksuriøst og dyrt biludstillingslokale. Det tog fire år at bygge, og kunden, der har bestilt det, er ukendt.

Rolls-Royce Sweptail blev ikke oprindeligt skabt af en bestemt grund: det var bare en ordre. Bilen, der engang blev betragtet som den dyreste i verden, har erobret alle bilisters hjerter over hele planeten.

Rolls-Royce Sweptail

En af de bedste egenskaber ved denne dyre bil er kombinationen af ​​gammelt og nyt: moderne luksus kombineret med nuancer af glamour fra 1920’erne og 1930’erne. Vi taler om egenskaberne ved den klassiske Rolls-Royce silhuet kombineret med innovation og teknologi. På trods af alt, hvad vi ved om den, er der én ting, vi ikke ved: dens ejer. Denne unikke og meget dyre bil er virkelig en af ​​slagsen.

10. Bugatti Centodieci — USD 9,6 mio

Bugatti Centodieci Hypercar (baseret på EB110-modellen fra begyndelsen af ​​1990’erne) blev introduceret for et par år siden, og der blev lovet et begrænset oplag på 10 genstande. Det blev kun distribueret blandt mangeårige kunder hos Bugatti, herunder fodboldspilleren Cristiano Ronaldo. Prisen for hver kopi er fastsat af producenten til $9,6 millioner.

Ifølge TheSupercarBlog har den japanske forhandler af eksotiske og seje dyre biler allerede annonceret salget af en af ​​de fremtidige limited-edition Bugatti Centodieci hyperbiler for utrolige 14 millioner dollars. Ikke alene er dette meget højere end den oprindelige pris på denne dyre bil, men den er også ikke engang blevet produceret endnu. Bugatti Centodieci opkrævede kun forudbetalinger fra køberne, men gav dem ikke noget til gengæld. Den japanske forhandler vil overdrage den helt nye hyperbil til køberen.

Bugatti Centodieci

Da vi taler om Bugatti Centodieci, skal vi nævne, at det er meget mere end blot et eksklusivt produkt. Den fantastiske dyre bil er skabt til at fejre bilproducentens 110-års jubilæum (Centodieci er “110” på italiensk) og har en slående kantet form, som er direkte inspireret af EB110-modellen. Bugatti EB110 er en af ​​de vigtigste superbiler i 1990’erne og den eneste seriemodel bygget af mærket under ledelse af den italienske forretningsmand Romano Artioli. 

Bugatti Centodieci Hypercar er drevet af en brutal W-16 fire-turbine motor, der yder 1.600 heste og har en rød linje på 7.000 omdrejninger i minuttet. Den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 2,4 sekunder, og den maksimale hastighed er begrænset af elektronik til 390 km/t.

Det er vigtigt for bilsamlere at beskytte deres aktiver. Har du brug for at beskytte din opsparing (også selvom du ikke er bilsamler), kan vi hjælpe dig med at åbne en udenlandsk bankkonto. Alle millionærer, der køber sådanne biler, startede engang et sted, så hvorfor ikke tage en chance nu? Du kan begynde med en gratis konsultation , hvor vi hjælper dig med at vælge den rigtige bank i den rigtige jurisdiktion, der passer til dine behov bedst muligt.

Kontaktformular

Kontakt os på tlf. +45 70231422, eller email kgn@kgn.dk, eller nedenstående Kontaktformular, så kontakter vi dig snarest muligt, med henblik på en drøftelse af din sag.

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.