Panama et land med forretningsmuligheder

Panama er et land med forretningsmuligheder. Panama er et lille land beliggende på den smalle landtange mellem Nord- og Sydamerika. Med hensyn til økonomisk vækst og transformation i mange økonomiske sektorer har Panama potentialet til at klare sig bedre end mange udviklede lande.

På trods af COVID-19-pandemien er landet stadig i spidsen og har ikke mistet sin førende position i den latinamerikanske region. Panama har en stærk interesse i fagfolk og investeringer, der kan bidrage til landets økonomiske vækst. Regeringen er glad for at byde velkommen til de expats, der ønsker at starte deres virksomhed eller flytte den til Panama, såvel som de mennesker, der ønsker at flytte til landet.

Panama

Lær mere om Panama

Panama kan virke ret fjernt for europæerne, men det er et land med store udsigter, især for internationalt forretning i Panama. Før du træffer det endelige valg og beslutter dig for at flytte til et andet land, er det nødvendigt at forberede sig og indsamle pålidelige oplysninger om fordele og ulemper ved at bo i Panama.

Panama kan være præcis det land, der vil ændre dit liv til det bedre og blive dit andet hjem. Når du skal vælge, hvor du vil bo, skal du selv bestemme, i hvilken del af landet du gerne vil bosætte dig. Meget afhænger af dine vaner og den livsstil, du er vant til. Overvej leveomkostningerne i Panama.

Panama City er ikke bare hovedstaden i republikken, det er hovedstaden i Panama, hvor mere end 50% af landets samlede befolkning er koncentreret. Panamas bybefolkning er 70%, det højeste antal i Latinamerika. 

Tætheden af ​​den panamanske befolkning er mere end 50 mennesker per kvadratkilometer. I betragtning af at det meste af befolkningen er koncentreret i midten af ​​landet, er der et stort ubefolket område. Fra 2020 er Panamas befolkning mere end 4 millioner mennesker.

Spansk er hovedsproget. Engelsk, der er særligt populær blandt de udstationerede, er efterhånden ved at blive en del af mainstream. Især kommunikation på engelsk strækker sig til erhvervsområdet, som spiller en vigtig rolle i landets økonomi. At drive forretning i Panama på engelsk er en stor fordel.

Indfødte panamanieres kultur er forbundet med de konventionelle begreber, der beskriver de vigtigste ting i livet. Der lægges stor vægt på familieværdier, der former social adfærd. Panama-statsborgerne holder fast i de traditioner, som stadig kan ses i tøj, dans og musik, ikke kun når de fejrer nationale og religiøse højtider, men også i hverdagen i Panama.

Som nævnt ovenfor er det panamanske samfund multietnisk. Expats fra Nordamerika, Europa og Asien har længe været bosat her. Folk i Panama er meget venlige og hjælpsomme.

Hvorfor er Panama attraktivt for international virksomhed?

For at tiltrække udenlandske investeringer har Panama længe udviklet skatte- og selskabslovgivning. Takket være det territoriale skattesystem modtager landet nye investeringstilstrømninger, skaber nye job og tilbyder gunstige betingelser for international virksomhed.

Den strenge offshore-lovgivning tillader udlændinge at registrere offshore-selskaber, hvis interesser er sikkert beskyttet af regeringen. Ifølge skattereglerne gælder panamansk beskatning for indkomst modtaget i landet.

Hvis et panamansk selskab er engageret i international forretning og opererer på udenlandske børser og markeder, skal et sådant selskab ikke betale skat i Panama, bortset fra en årlig franchise på 300 USD.

Det skal bemærkes, at hurtigt voksende virksomheder kan nyde det miljø, Panama kan tilbyde på forskellige områder. Derudover kan den verdensberømte rekonstruerede Panamakanal, Colon Free Zones og andre frizoner bruges.

Den finansielle sektor i Panama har et stort potentiale. Der er over halvfjerds banker der, man kan finde mange verdenskendte mærker blandt dem. 

Panamas banker har et godt ry på det globale finansielle marked og en høj kapitalisering. I dag kan pengeinstitutter i Panama konkurrere med de schweiziske banker.

Udlændinges aktiver i panamanske banker er godt beskyttet af landets love. Banker videregiver kun oplysninger om kontoejeren i undtagelsestilfælde efter tilladelse fra den panamanske domstol. Faktiske forretninger med den panamanske bankkonto vil ikke stå over for nogen problemer og forhindringer ved at udføre deres internationale transaktioner.

Landet anser det for unødvendigt at producere sine egne penge, så det bruger den amerikanske dollar på hele sit territorium. Panama bruger balboa, der er lig med en amerikansk dollar som sin nationale valuta.

Dette faktum er en stor fordel for international virksomhed, da der ikke er behov for at bekymre sig om valutaudsving. Panama har ingen valutaregler og restriktioner. En forretningsmand eller investor behøver således ikke at bekymre sig, når de rejser ind eller ud af landet.

Sundhedspleje i Panama

Niveauet af sundhedspleje i Panama er meget anstændigt, og det er højt værdsat af udenlandske pensionister. Landet har både offentlige og private hospitaler, herunder filialer af berømte amerikanske klinikker med moderne udstyr.

Udgifterne til medicinske tjenester i Panama er betydeligt lavere end i USA, Canada eller europæiske lande. Derfor bliver medicinsk turisme mere populær i landet. Udlændinge kommer her til behandling kombineret med ferie på Panamas vidunderlige strande.

Panamas tiltalende transportsystem

Panama har en af ​​de højeste rater for flyrejser mellem hovedstæderne på de forskellige kontinenter, hvis vi tager de latinamerikanske lande. Den eneste, Panama er næst efter, er Bolivias hovedstad, La Paz.

Antallet af internationale flyvninger til og fra Panama City er langt større end dem, der tilbydes af lande som Mexico, Peru, Brasilien, Chile og andre. Panamakanalen har stor betydning for både landet og verden. Det forkorter den tid, det tager skibene at komme til Amerika fra Asien.

Den panamanske regering foretog en rekonstruktion for at udvide Panamakanalen i slutningen af ​​maj 2016. I dag tillader kanalens kapacitet flere fartøjer med større tonnage at passere gennem kanalen end tidligere. Derudover udvides transportinfrastrukturen i hele landet, hvor der hvert år bygges nye veje og broer.

Panama er et godt sted at bo og tage på ferie

Panamas klima og natur er et særligt emne, da de er blandt de mest slående fordele ved dette land. På trods af landets lille størrelse er naturen overdådig og rig. Unikke steder kan findes bogstaveligt talt overalt.

Panama har omkring 1.500 øer, hvor man kan finde den rigtige vildmark. I Panama er det ret realistisk at købe en ø for at bygge sit eget hus og nyde det. Derudover har landet mere end 4.000 km kyststrækning langs Stillehavet og Det Caribiske Hav. Det er det eneste land i verden, hvor du kommer til Stillehavsstrandene og svømmer i Atlanterhavet inden for få timer.

De bedste strande i Panama er kendt af mange amerikanere og europæere. Mange af dem har købt ejendomme ved kysten og brugt dem til permanent ophold eller ferie.

Der er dog steder, hvor strandfaciliteterne stadig er under udvikling. Så jo længere du bevæger dig fra hovedstaden, jo vildere bliver strandene. De mange forskellige strandsteder i Panama giver dig mulighed for at vælge et feriested, der passer til enhver smag. Det er ikke svært at finde øde strande eller endda øde øer.

Hvis du for eksempel bor i Panama City, vil det kun kræve en tur på 100 km med bus eller bil at besøge kysten og slappe af ved havet på uberørte strande. De, der elsker at surfe, kan finde strande, hvor bølgerne er gode for både begyndere og øvede surfere, med de lange og høje bølger.

I de senere år er visse Panamas strande blevet mødested for internationale surfkonkurrencer. Nogle af disse omfatter sportsfiskekonkurrencer. Denne type underholdning vinder popularitet blandt de udstationerede, der kommer til Panama for at få rekorder og nyde deres tid. Landet er meget rigt på flora og fauna, som kun kan findes her.

Når vi taler om Panamas natur og dets klima, vil vi gerne bemærke, at det er et land, hvor sommeren aldrig slutter. Den eneste forskel er, at det kan være regnfuldt eller tørt. Men selv hvis vi ser på regntiden, kan vi sige, at regnen ikke vælter hårdt. For det meste holder de kun et par timer, og så kommer solen frem, og som følge heraf kan man ofte se en regnbue.

Panama er kendt for at være beliggende i en gunstig klimazone fri for orkaner og tornadoer, som ofte observeres i andre tropiske lande. Ud over sletterne ved begge Panamas kyster løber bjergkæder gennem midten af ​​landet.

Panamas bjergområder er endnu et højdepunkt i landet. Sådanne byer som Boquete, Volcán, El Valle, Cerro Punta og Santa Fe er meget populære blandt expats og udenlandske pensionister, der ønsker at bosætte sig i Panama. Det skyldes, at klimaet i bjergområderne er mildere og køligere, og det er velegnet til dem, der ikke tåler varmt vejr.

Klimaet i de bjergrige områder kaldes ofte det evige forår, da gennemsnitstemperaturen her er 72 F. Disse byer ligger tæt på grænsen til Costa Rica og længere væk fra hovedstaden i Panama.

Panama er det bedste land for emigration og permanent ophold/statsborgerskab

Man bør ikke gå glip af forretningsmulighederne i Panama. At have en virksomhed i Panama giver dig mulighed for at få en opholdstilladelse. 5 år senere kan du få det panamanske pas. 

Betingelsen for expats, der ønsker at få opholdstilladelse, er, at de blot skal købe ejendom i landet.

Residency investeringsprogrammer i Panama

Der er forskellige typer af visa, der giver udlændinge mulighed for at kvalificere sig til en opholdstilladelse, midlertidig eller permanent. Her er de mest populære panamanske investeringsopholdsprogrammer: Friendly Nations Visa og Economic Investor Visa .

Et andet visumprogram, der har tiltrukket sig opmærksomhed fra expats, der ønsker at opnå panamansk opholdstilladelse ved investering, er Qualified Investor Visa. Dette program, såvel som Friendly Nations Visa, tilbyder ikke kun forenklede krav til udlændinge, men også permanent opholdsstatus uden behov for midlertidigt ophold.

Pensionado-visumet er af særlig interesse for udenlandske pensionister fra USA, Canada og europæiske lande. Dette visum giver pensionisterne mulighed for at opholde sig i Panama, mens de nyder godt af alle de offentlige fordele, der reducerer leveomkostningerne med 10 til 50%.

Takket være det faktum, at landet udvikler sig hurtigt, matcher levestandarden i Panama i dag komforten i de udviklede lande. Leveomkostningerne i Panama, et højt niveau af infrastrukturudvikling gør det muligt for udenlandske pensionister og expats at modtage tjenester og varer til en lavere pris end i deres hjemland.

Derfor rangerer Panama jævnligt som et af de mest attraktive steder for pensionister. Alligevel er denne type visum ikke egnet til at opnå panamansk statsborgerskab. Der er andre visa med det formål at få et andet pas, såsom dem, der er anført ovenfor.

Ejendom i Panama

De, der har besluttet at vælge Panama som et sted at drive forretning og et andet hjem, vil være interesseret i at vide, at landet har et enormt ejendomspotentiale, både for forretning og bolig. Landets regering har givet attraktive betingelser for investorer, der ønsker at bygge bolig- eller erhvervsejendomme.

I dag er ejendomsmarkedspriserne i Panama de mest attraktive i den latinamerikanske region. Ejendomsinvestering kan ikke kun være en nødvendighed for at bo i Panama, men også et værdifuldt aktiv. Det gælder både udlejningsejendomme og ejendomme til salg.

Uanset hvad hovedårsagen til at flytte til Panama er, om det er for et job eller forretning, er det nødvendigt at tænke over stedet at bo. I første omgang kan en expat bo på et hotel, indtil de beslutter sig for en leje- eller privat ejendom.

Panama, især hovedstaden, tilbyder et udvalg af hoteller og værelser, der vil tilfredsstille de mest krævende expats. Man kan finde hotelværelser til enhver smag og af passende størrelse. I de fleste tilfælde rådes expats til at leje en bolig først, uden hastværk med at købe det.

Sådanne råd er relateret til det faktum, at en person, der lige er ankommet, har brug for at bosætte sig, sætte sig ind i miljøet, forstå, hvor de føler sig bedre tilpas, i en større by eller en lille by, langt fra centrum.

I mellemtiden er køb af ejendom allerede en måde at få opholdstilladelse i Panama. Men før du beslutter dig for at købe en lejlighed eller et hus, er det nødvendigt at sætte sig ind i reglerne for køb af ejendom og landets love. Den panamanske civillovgivning har jo en række ejendommeligheder, som du ikke er stødt på før.

For at gøre det skal du få mere information og gerne fra forskellige kilder. Derfor bør den endelige beslutning om købet kun træffes efter samråd med en kompetent ekspert. 

Skulle du have spørgsmål om at bo i Panama som expat, om at åbne en bankkonto, investeringer og andre spørgsmål, er du velkommen til at sende os en e-mail på kgn@kgn.dk eller ringe til os. Vi vil give gratis rådgivning sammen med den faktiske assistance og de tjenester, du måtte have brug for.

Kontaktformular

Kontakt os på tlf. +45 70231422, eller email kgn@kgn.dk, eller nedenstående Kontaktformular, så kontakter vi dig snarest muligt, med henblik på en drøftelse af din sag.

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.